Albumina w proszku żelująca

Produkty

  • Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca
  • Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca z chowu ściółkowego
  • Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca z chowu z wolnego wybiegu
  • Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca z chowu ściółkowego HG-BH*
  • Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca z chowu ściółkowego KAT

 * potwierdzone pochodzenie z chowu ściółkowego; jednostka inspekcyjna AgroVet GmBH

Opis

Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca została otrzymana poprzez odcukrzanie, suszenie płynnego białka z jaj kurzych oraz suchą pasteryzację. Proces produkcji spełnia wymagania polskich przepisów prawnych dotyczących produktów spożywczych oraz Rozporządzenia Komisji WE Nr 853/2004 i 852/2004 z dnia 29.04.2004.
Bardzo ważnym i wyróżniającym ten produkt wskaźnikiem jest zdolność żelowania określana siłą żelowania. Żelowanie przedstawianej albuminy w porównaniu z żelem naturalnego białka jaja jest wielokrotnie bardziej efektywne. Bardzo wysoka siła żelowania wyrobu powiększa zakres zastosowania. Produkt przeznaczony jako dodatek funkcjonalny i odżywczy w przetwórstwie miesa, szynek, kiełbas, pasztetów, przetworów rybnych, galanterii spożywczej i innych. 1 kg Albuminy jaja kurzego instant zastępuje około 316 białek jaj świeżych o wadze 50 g.

 

Zalety produktu

  • wygodne w użyciu oraz przechowaniu
  • zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
  • szeroki wachlarz zastosowań
  • możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
  • doskonała rozpuszczalność
  • wysoka oraz trwała pienistość produktów białkowych
  • pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

Od momentu powstania firma OVOPOL wyrosła na jednego z wiodących liderów rynku przetwórstwa jajczarskiego w Europie. Ciągła modernizacja oraz rozbudowa bazy technologiczno-produkcyjnej pozwalają na uzyskanie najwyższej jakości produktów.

O firmie

Informacje

Kontakt

OVOPOL Sp. z o.o.
ul. Wojska Polskiego 39,
67-100 Nowa Sól
tel. +48 68 387 32 51,
e-mail

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij
OVOPOL nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Internet Explorer, Firefox, Google Chrome lub innych.
Zamknij