Żółtko w proszku stabilizowane

Produkty

  • Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku
  • Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z chowu ściółkowego
  • Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z chowu z wolnego wybiegu
  • Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z solą
  • Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z solą i maltodekstryną
  • Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z solą i maltodekstryną - z chowu ściółkowego KAT
  • Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z solą i syropem glukozowym

Opis

Żółtko w proszku stabilizowane to produkt pozyskiwany w procesie podziału i suszenia specjalnie wyselekcjonowanych jaj. Jego charakterystyczną cechą jest podwyższona termostabilność. Doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast, produkcji makaronów, kremów i budyniów. Wykorzystywane przy produkcji majonezu, sosów, panierek oraz zup typu instant. Ponadto w produkcji likierów i ajerkoniaków oraz w przemyśle lodziarskim.

Zalety produktu

  • wygodne w użyciu oraz przechowaniu
  • zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
  • szeroki wachlarz zastosowań
  • możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
  • doskonała rozpuszczalność
  • pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

Od momentu powstania firma OVOPOL wyrosła na jednego z wiodących liderów rynku przetwórstwa jajczarskiego w Europie. Ciągła modernizacja oraz rozbudowa bazy technologiczno-produkcyjnej pozwalają na uzyskanie najwyższej jakości produktów.

O firmie

Informacje

Kontakt

OVOPOL Sp. z o.o.
ul. Wojska Polskiego 39,
67-100 Nowa Sól
tel. +48 68 387 32 51,
e-mail

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij
OVOPOL nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Internet Explorer, Firefox, Google Chrome lub innych.
Zamknij