novelty

Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z dodatkami i bez

Produkt ten jest odpowiedzią na zmieniające się potrzeby klientów w zakresie żywności o właściwościach emulgujących, która jest używana jako dodatek do produktów, gdzie te właściwości są niezbędne, m.in. majonezów, sosów majonezowych.

Produkt ten jest odpowiedzią na zmieniające się potrzeby klientów w zakresie żywności o właściwościach emulgujących, która jest używana jako dodatek do produktów, gdzie te właściwości są niezbędne, m.in. majonezów, sosów majonezowych. Produkt ten posiada kilka zalet, które sprawiają, że może zyskać na popularności i zastąpić tradycyjne żółtko w proszku:

  • reakcja enzymatyczna, której poddane jest to żółtko prowadzi do uwolnienia granul tłuszczowo-białkowych lecytyny, która jest naturalnym emulgatorem, przez co może ona być w większym stopniu użyta w produkcji np. majonezów. Efektem tego jest zwiększona zdolność emulgacji.
  • dodatek maltodekstryny lub syropu glukozowego chroni białka podczas procesu suszenia, co wpływa na zdolność emulgacji,
  • produkt ten posiada wyższe parametry lepkości oraz pożądaną konsystencję i kremowy smak.

 

Jest to produkt z przetworzonego żółtka jaj kurzych zapewniający stabilność emulsji i gwarantujący, że końcowy wyrób taki jak majonez, dresing lub sos może być poddawany obróbce cieplnej bez straty właściwości emulgacyjnych. Poprzez dodanie dodatków takich jak: sól, maltodekstryna lub syrop glukozowy możliwe jest stworzenie bardzo stabilnego produktu końcowego.

Since its creation OVOPOL has grown into one of the main leaders of egg processing market in Europe. Continuous modernization and expansion of our technological and production base enable us to produce the highest quality products.

About us

Info

Contact Us

OVOPOL Sp. z o.o.
ul. Wojska Polskiego 39,
67-100 Nowa Sól
tel. +48 68 380 22 50,
e-mail

WE USE COOKIES

By using our site without changing the settings on the cookies you are agreeing to their use in accordance with current browser settings.

[ EN ] Zamknij
OVOPOL It does not support older versions of browsers that can not support all of the functionality of the site. Please use the latest versions of browsers Internet Explorer, Firefox, Google Chrome [ EN ] lub innych.
[ EN ] Zamknij