Albumina w proszku

Produkty

  • Albumina jaja kurzego w proszku
  • Albumina jaja kurzego w proszku z chowu ściółkowego
  • Albumina jaja kurzego w proszku z chowu z wolnego wybiegu
  • Albumina jaja kurzego w proszku wysokorozpuszczalna
  • Albumina jaja kurzego w proszku z chowu ściółkowego HG-BH*
  • Albumina jaja kurzego w proszku z chowu ściółkowego KAT
  • Albumina jaja kurzego instant

* potwierdzone pochodzenie z chowu ściółkowego; jednostka inspekcyjna AgroVet GmBH

Opis

Albumina w proszku została uzyskana w procesie odcukrzania a następnie suszenia płynnego białka z jaj kurzych oraz pasteryzację. Znajduje zastosowanie przede wszystkim w produkcji wyrobów cukierniczych, garmażeryjnych i mięsnych. Ze względu na właściwości funkcjonalne oferta obejmuje produkty standardowe, wysokopieniste oraz wysokożelujące.
 

Zalety produktu

  • wygodne w użyciu oraz przechowaniu
  • zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
  • szeroki wachlarz zastosowań
  • możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
  • doskonała rozpuszczalność
  • wysoka oraz trwała pienistość produktów białkowych
  • pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

Od momentu powstania firma OVOPOL wyrosła na jednego z wiodących liderów rynku przetwórstwa jajczarskiego w Europie. Ciągła modernizacja oraz rozbudowa bazy technologiczno-produkcyjnej pozwalają na uzyskanie najwyższej jakości produktów.

O firmie

Informacje

Kontakt

OVOPOL Sp. z o.o.
ul. Wojska Polskiego 39,
67-100 Nowa Sól
tel. +48 68 387 32 51,
e-mail

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij
OVOPOL nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Internet Explorer, Firefox, Google Chrome lub innych.
Zamknij