Chlorek lizozymu

Produkty

  • Chlorek lizozymu z białka jaj kurzych w proszku E 1105
  • Chlorek lizozymu z białka jaj kurzych instant E1105

Opis

Chlorek lizozymu jaj kurzych w proszku został otrzymany w wyniku izolacji enzymu z płynnego białka jaj kurzych, suszenie i pasteryzację. Produkt spełnia wymagania polskich i unijnych przepisów prawnych dotyczących dodatków do żywności, w tym Rozporządzenia Ministra Zdrowia (Dz. U. 2010, nr 232, poz. 1525, Dz. U. 2011, nr 2, poz. 3). Proces produkcji spełnia wymagania polskich przepisów prawnych dotyczących produktów spożywczych oraz Rozporządzenia Komisji WE Nr 853/2004 i 852/2004 z dnia 29.04.2004
Wyrób o mocno zwiększonej aktywności preparatu na poziomie wymaganym dla lizozymu do zastosowań spożywczych jak również parafarmaceutycznych. Dzięki zastosowaniu nowej technologii suszenia produkt rozpuszcza się bardzo szybko, przez co skracamy czas przygotowania. Lizozym jest naturalnym konserwantem, który może być stosowany w utrwalaniu produktów żywnościowych. Szczególnie duże zastosowanie, lizozym znajduje w technologii serów dojrzewających jako czynnik redukujący bakterie kwasu masłowego oraz przy produkcji piwa i wysokiej jakości win.
 
 

Zalety produktu

  • wygodne w użyciu oraz przechowaniu
  • szeroki wachlarz zastosowań
  • możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami
  • doskonała rozpuszczalność
  • pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

Od momentu powstania firma OVOPOL wyrosła na jednego z wiodących liderów rynku przetwórstwa jajczarskiego w Europie. Ciągła modernizacja oraz rozbudowa bazy technologiczno-produkcyjnej pozwalają na uzyskanie najwyższej jakości produktów.

O firmie

Informacje

Kontakt

OVOPOL Sp. z o.o.
ul. Wojska Polskiego 39,
67-100 Nowa Sól
tel. +48 68 387 32 51,
e-mail

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij
OVOPOL nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Internet Explorer, Firefox, Google Chrome lub innych.
Zamknij