Nowość

Jaja kurze w proszku odcukrzone oraz żółtko jaj kurzych w proszku odcukrzone

Produkty opracowane z myślą o najbardziej wymagających klientach, którzy do swoich wyrobów potrzebują jaj w proszku i żółtka w proszku o wysokich właściwościach wypiekowych. Dedykowane dla przemysłu cukierniczego i piekarniczego. Ze względu na swoje właściwości pozwala na produkcję wyrobów o specyficznych właściwościach charakteryzujących się lepszymi parametrami w zakresie lepkości, konsystencji oraz struktury finalnego produktu.

Ze względu na częściową lub całkowitą eliminację glukozy produkt posiada następujące cechy:

  • glukoza obecna w wyrobie nie wchodzi w reakcję z białkami, przez co nie powoduje spadku ich rozpuszczalności, czego wynikiem jest większa stabilność podczas przechowywania,
  • większe bezpieczeństwo mikrobiologiczne wyrobu, ponieważ mikroorganizmy tracą łatwo przyswajalne źródło energii w postaci cukrów prostych,
  • w trakcie przechowywania nie zachodzi reakcja Maillarda, która mimo nawet właściwych warunków, może w niewielkim stopniu zachodzić, powodując zmianę koloru, smaku i spadek rozpuszczalności,
  • w przypadku wyrobów piekarniczo-cukierniczych niesłodzonych, podczas wypieku nie powstaje reakcja Maillarda, która pochodziłaby ze składników jajecznych, przez co nie powstaje nieprzewidywalny kolor lub smak.

Od momentu powstania firma OVOPOL wyrosła na jednego z wiodących liderów rynku przetwórstwa jajczarskiego w Europie. Ciągła modernizacja oraz rozbudowa bazy technologiczno-produkcyjnej pozwalają na uzyskanie najwyższej jakości produktów.

O firmie

Informacje

Kontakt

OVOPOL Sp. z o.o.
ul. Motoryzacyjna 8,
67-100 Nowa Sól
tel. +48 68 380 22 50
e-mail

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
OVOPOL nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Internet Explorer, Firefox, Google Chrome lub innych.
Zamknij