Produkty
- Żółtko jaj kurzych w proszku
 - Żółtko jaj kurzych w proszku z chowu ściółkowego
 - Żółtko jaj kurzych w proszku z chowu z wolnego wybiegu
 - Żółtko jaj kurzych w proszku z chowu ściółkowego HG-BH*
 - Żółtko jaj kurzych w proszku z chowu ściółkowego KAT
 
* potwierdzone pochodzenie z chowu ściółkowego; jednostka inspekcyjna AgroVet GmBH
Opis
Żółtko w proszku to produkt pozyskiwany w procesie podziału i suszenia specjalnie wyselekcjonowanych jaj. Doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast, produkcji makaronów, kremów i budyniów. Wykorzystywane przy produkcji majonezu, sosów, panierek oraz zup typu instant. Ponadto w produkcji likierów i ajerkoniaków oraz w przemyśle lodziarskim.
Zalety produktu
- wygodne w użyciu oraz przechowaniu
 - zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
 - szeroki wachlarz zastosowań
 - możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
 - doskonała rozpuszczalność
 - pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.
 



